Initiatie draaien voor beginners

65,00

Opgelet: deze workshop is enkel en alleen voor beginners die nog nooit of eenmalig aan een draaischijf gewerkt hebben.

In deze workshop gaan we aan de slag met de draaischijf. We starten vanuit een stuk klei die we leren kneden met de ossekop-methode zodat alle lucht eruit is. Daarna gaan we aan het werk met de initiatie van het draaien zelf op de schijf. Je leert centreren, openen, wanden optrekken.. Kortom in deze korte kennismaking ervaar je eens hoe het is om met een draaischijf te werken. Ik begeleid jou in dit hele proces zodat je een onvergetelijke ervaring hebt. Hopelijk heb ook jij aan het einde van de workshop een potje die kan afgebakken worden en nadien geglazuurd. Draaien is een kunst op zich en vergt veel oefening, dus zie dit niet perse als een eindresultaat maken, maar als een proces en kennismaking met de draaischijf.

Opgelet: deze workshop is enkel en alleen voor beginners die nog nooit of eenmalig aan een draaischijf gewerkt hebben.

Inbegrepen in de prijs:
– gebruik van de materialen
– klei
– bak kosten van biscuit van twee werkstukken
– schort
– drankje en hapje

Zelf mee te brengen:
– je enthousiasme

Nadat je je werkstuk hebt gemaakt, laten we het 2 a 3 weken drogen. Indien je wenst kan je dan terugkomen om het zelf te glazuren. Afhankelijk van hoe groot je stuk is en welk glazuur je gebruikt wordt de kostprijs hiervan berekend, telkens startend bij 10 euro. Dit wordt dan ook uitgelegd, hoe je dit kan doen in een tweede workshop waarvan we de datum na de workshop bespreken. Daarna kan je er dan uit eten, drinken en/of van je product genieten! Ik verwittig je dan wanneer je werkstuk volledig af is en je het kan komen ophalen.

Inschrijven? Dat kan via deze webshop! Stop de juiste datum en tijd in je winkelmandje en dan wachten we nog even op je betaling. Je krijgt na betaling dan ook een bevestigingsmail van je inschrijving.
Volg je de workshop liever op een ander tijdstip dan vooropgesteld? Stuur mij dan voor je inschrijving een berichtje.

Wissen