Tweedaagse cursus mallen maken & werken met gietklei

120,00

Eerste deel: mallen maken
24 oktober – 14u tot 17u
In deze workshop gaan we verschillende eendelige mallen maken. Hiervoor vertrekken we vanuit een object/voorwerp uit glas, keramiek, hout.. We gaan van start met een korte uitleg van alle technieken en vervolgens laat ik jullie aan het werk gaan. We eindigen met mallen die we zullen gebruiken in de volgende workshop. Ik begeleid jullie in dit hele proces zodat jullie allemaal een goed eindresultaat hebben en de techniek onder de knie hebben om er thuis verder mee aan de slag te gaan. Na de workshop blijven je mallen hier staan en laten we ze drogen voor een 3-tal weken.

Tweede deel: werken met gietklei
21 november – 14u tot 16u
In de tweede workshop gaan we aan de slag met je zelfgemaakte mallen en met gietklei. We starten opnieuw met een korte technische uitleg van alle mogelijke technieken en vervolgens gaan we vooral veel experimenteren en eindigen met leuke resultaten. Eerst de basis over hoe je aan de slag gaat met je mallen. Daarna hoe je kan marmeren, werken met pigmenten en andere effecten.

Inbegrepen in de prijs:
– gips (molda 3bis)
– gebruik van alle nodige materialen
– witte en/of antraciet gietklei
– pigmenten die we gebruiken tijdens de workshop
– transparant glazuur
– bakkosten van biscuit- en glazuurbak van drie werkstukken
– gebruik van schort
– twee werkbladen/instructies om na de workshops alles nog eens te overlopen
– hapje & drankje

Zelf mee te brengen:
– je enthousiasme

Nadat je je werkstukken hebt gemaakt in de tweede workshop, laten we het 2 weken drogen. Je stukken worden dan eenmaal biscuit (900graden) gebakken, daarna worden ze voor je geglazuurd met transparant glazuur en een tweede maal gebakken (1250 graden). Ik verwittig je dan wanneer de producten volledig af zijn en dan kan je ze komen ophalen. Je mallen mag je na de tweede workshop meteen meenemen naar huis. Zo kan je thuis verder aan de slag ermee.

Inschrijven? Dat kan via deze webshop! Stop de juiste datum en tijd in je winkelmandje en dan wachten we nog even op je betaling via paypal of bancontact. Je krijgt na betaling dan een bevestigingsmail. Wanneer ik je inschrijving zie binnen komen volgt er ook een klein vreugdedansje achter mijn computer. Volg je de workshop liever op een ander tijdstip dan vooropgesteld stuur mij dan even een berichtje en we bekijken de mogelijkheden.

Hopelijk tot binnenkort!

Wissen