Select Page

Over
Leen Philips

Keramiek, een veilige thuishaven waar ik mij sinds een aantal jaren volledig in thuis voel. Nog veel bij te leren, maar daar is altijd tijd en ruimte voor. Momenteel focus ik mij vooral op producten die je kunt gebruiken in en rond het huis. Veel van de objecten kun je voor meerdere doeleinden gebruiken.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met klei in de WAK academie in Koksijde. Daar volgde ik drie jaar een cursus keramiek. Ik leerde er de basisbeginselen en zo veel meer van Carlo Van Poucke en An Van den Abbeele. Wegens onze verhuis naar Brugge in een appartement heb ik jammer genoeg mijn passie even on hold moeten zetten. Maart 2019 kochten mijn vriend en ik ons eerste huis, eindelijk dacht ik, plaats voor een eigen atelier.

Na een jaar maken en heen en weer showen met alles om het gebakken te krijgen. Beslist om een eigen oven, draaischijf en kleiwals te kopen. Hier staan we dan aan de start van hopelijk een heel mooi avontuur. Klaar om nog veel bij te leren, maar ook om er volledig voor te gaan en mijn eigen webshop uit de grond te stampen.

Ondertussen volgde ik ook een glazuurcursus bij Sofie van SOGO Keramiek. Bij Hil van atelier Steengoed ging ik ook een avondje draaien. Ik vind het enorm fijn om andere keramisten te leren kennen. Gelukkig kan je in de keramiek wereld altijd blijven bijleren. 

– Woont in hartje Assebroek, nabij Brugge.